ورود |عضويت
 
درباره ماعشاير استانتماس با ماصفحه نخست
 
1403/08/30

وقتی عشایر با بز قورمه، گوشت را کنسرو می‌کردند


در زمان‌های قدیم که یخچال وجود نداشته است، عشایر اگر دامی را ذبح می‌کردند، چون نمی‌توانستند گوشت آن را یک جا و سریع مصرف کنند آن را به دو روش بزقورمه و قورمه اشکنبه‌ای درست می‌کردند و کار آنها یک نوع کنسرو کردن گوشت بود. هر دو مورد بسیار خوشمزه، لذیذ و مقوی بود و بعید بود که مهمانی به آنها برسد و از این غذای لذیذ پذیرایی نشود. قورمه اشکنبه‌ای معمولا ۶ ماه الی یک سال قابل نگهداری بود اما در زمان‌های قدیم که یخچال وجود نداشته است، مردم برای نگهداری مواد غذایی از زیرزمین‌های خنک و سرداب‌ها استفاده می‌کردند اما چون عشایر اسکان ثابتی نداشتند و دائم در کوچ بودند این امکان برایشان وجود نداشت، لذا اگر دامی را ذبح یا شکار می‌کردند، چون نمی‌توانستند گوشت آن را یک جا و سریع مصرف کنند آن را به دو روش بزقورمه و قورمه اشکنبه‌ای درست می‌کردند. قورمه اشکنبه‌ای معمولاً ۶ ماه الی یک سال قابل نگهداری بود و کار آنها یک نوع کنسرو کردن گوشت بود. هر دو مورد بسیار خوشمزه، لذیذ و مقوی بود و بعید بود که مهمانی به آنها برسد و از این غذای لذیذ پذیرایی نشود. «بزقورمه» قورمه خاکستری برای نگهداری و مصرف کوتاه‌مدت و «قارون قورمه» قورمه اشکنبه‌ای برای نگهداری و مصرف طولانی‌مدت بوده است.
نظر شما درباره اين خبر:
  ارسال   صرفنظر  
بازگشت
شنبه 01 دی ماه 1403
 
نظرسنجی
نظر شما در مورد وب سايت اداره کل امور عشاير در چيست؟
ارسال نظر

   
Copyright (c) 1403/10/01 اداره کل امور عشایر استان اصفهان
Ariana Informatics Group - گروه داده ورزي آريانا