|
|
1403/08/30
وقتی عشایر با بز قورمه، گوشت را کنسرو میکردند
|
|
در زمانهای قدیم که یخچال وجود نداشته است، عشایر اگر دامی را ذبح میکردند، چون نمیتوانستند گوشت آن را یک جا و سریع مصرف کنند آن را به دو روش بزقورمه و قورمه اشکنبهای درست میکردند و کار آنها یک نوع کنسرو کردن گوشت بود.
هر دو مورد بسیار خوشمزه، لذیذ و مقوی بود و بعید بود که مهمانی به آنها برسد و از این غذای لذیذ پذیرایی نشود.
قورمه اشکنبهای معمولا ۶ ماه الی یک سال قابل نگهداری بود
اما در زمانهای قدیم که یخچال وجود نداشته است، مردم برای نگهداری مواد غذایی از زیرزمینهای خنک و سردابها استفاده میکردند اما چون عشایر اسکان ثابتی نداشتند و دائم در کوچ بودند این امکان برایشان وجود نداشت، لذا اگر دامی را ذبح یا شکار میکردند، چون نمیتوانستند گوشت آن را یک جا و سریع مصرف کنند آن را به دو روش بزقورمه و قورمه اشکنبهای درست میکردند.
قورمه اشکنبهای معمولاً ۶ ماه الی یک سال قابل نگهداری بود و کار آنها یک نوع کنسرو کردن گوشت بود.
هر دو مورد بسیار خوشمزه، لذیذ و مقوی بود و بعید بود که مهمانی به آنها برسد و از این غذای لذیذ پذیرایی نشود.
«بزقورمه» قورمه خاکستری برای نگهداری و مصرف کوتاهمدت و «قارون قورمه» قورمه اشکنبهای برای نگهداری و مصرف طولانیمدت بوده است. |
|
نظر شما درباره
اين خبر: |
|
بازگشت |
|
|
|
|